Tvättstugan

ELS Vision boknings-och betalsystem

Bokningsfunktion

Flera av Herbos tvättstugor är utrustade med ett elektroniskt boknings- och betalsystem. För att kunna komma in i tvättstuga och torkrum samt starta maskinerna måste ett tvättpass ha bokats i bokningspanelen som är placerad utanför tvättstugan.

Bokning görs med nyckelbricka som kvitterats ut hos Herbo. Med samma bricka aktiverar (startar) man sitt tvättpass, varefter dörrarna kan öppnas och maskinerna kan startas.

Det går alltså inte att komma in i tvättstuga/torkrum eller starta en maskin utan att ha en bokad tid.

Önskar man avboka ett tvättpass kan man också enkelt göra det med hjälp av sin nyckelbricka.

Det är möjligt att boka tvättpass under en månad framåt. Det går dock bara boka ett tvättpass åt gången. Först när man avslutat eller avbokat ett pass kan man boka nästa.

Det går inte att komma in i tvättstugan eller torkrummet efter avslutat tvättpass så tänk på att ni tömmer tvättstuga och torkrum innan er tvättid går ut.

Betalfunktion

Varje maskinstart kommer att registreras automatiskt och debiteras på hyresavin. Torktumlare och torkrum ger en kostnad per minut som dessa används. Tänk därför på att inte ställa tiden onödigt högt eller så lång att den går in på nästa tvättpass !

Kostnader för varje typ av maskin och program finns i bokningstavlan.

Dags att tvätta

Så här bokar du ett tvättpass:

  1. Svep brickan över läsaren på bokningspanelen.
  2. Välj ”Boka” med hjälp av piltangenterna och tryck på ”OK” Nu visas kalenderbild med passtider. Grönt fält är ledigt. Rött fält betyder bokat.
  3. Välj och markera med hjälp av piltangenterna det tvättpass som du önskar boka och tryck på ”OK”
  4. Nu är bokningen klar! Du kan se din bokade tid i panelen.

Så här aktiverar (startar) du ditt tvättpass:

  1. Svep brickan över läsaren på bokningspanelen.

Nu har du aktiverat ditt tvättpass. Dörrarna låses upp och tvättmaskinerna kan startas under 15 minuter. Önskar du öppna dörrarna till tvättstuga eller torkrum igen eller starta ytterligare en tvättomgång så sveper du bara ytterligare en gång med brickan över läsaren.

Vill du ha ett boende i Herrljunga?