Vincent_brandman

Att vara deltidsbrandman är ett väldigt roligt jobb tycker Vincent.

Vincent fotograferar naturen och släcker bränder

Vincent Fundin visste precis hur han ville bo när det var dags att flytta hemifrån. Tack vare att han ställt sig bostadskö i god tid kunde han direkt flytta in i ett naturnära radhus i Ljung.

Vincent Fundin är 21 år och han har nu bott i sin trivsamma lägenhet i två år. Han gick industriprogrammet på gymnasiet i Herrljunga, och jobbar nu som gjutare på IMI Hydronic Engineering i Ljung.

Tidigare somrar har han sommar-jobbat på Herbo, och då fick han upp ögonen för området i Ljung.

– Ingalill på kontoret tipsade mig om att jag skulle ställa mig i Herbos bostadskö, så det gjorde jag tidigt.

– Jag ville ha ett radhus mer på landet. Jag tycker om att det är lugnare här och att det är nära jobbet och naturen.

Det naturnära läget passar honom perfekt. Vincent har alltid haft ett stort intresse för fotografering och friluftsliv, och kombinerar gärna båda genom att ta med kameran ut i naturen.

– Jag gillar att vandra och att fiska, och jag har fotograferat mycket sedan jag var liten. Naturfoto är det jag tycker är roligast. Jag fotar även mycket annat, som på kalas och när brorsan tog studenten till exempel.

Friluftsliv och naturfotografering är stora intressen för Vincent. Här är hans egna bilder från stunder i skogen. (foto: Vincent Fundin)

Jag har också gjort lite reklamfilm för företag här i närheten. Vincents tjej Emma bor i Karlstad och pluggar till lärare, men hon kommer hem på helgerna och de tillbringar ofta tid ute i naturen. Sedan en tid är han dessutom deltidsbrandman.

– Jag har alltid varit intresserad av brandmansyrket, och när jag hörde mer om det från kollegor blev jag riktigt nyfiken. Det är ett väldigt varierande jobb där man lär sig massor och träffar många olika människor. Jag trivs superbra, både som deltidsbrandman och med mitt vanliga jobb.

– Jag gillar det verkligen, det är nog det roligaste jag gjort. Som brandman är man en del av en gemenskap, och man lär sig nya saker hela tiden. Det är en speciell känsla att hjälpa människor, det ger så mycket. Inget larm är det andra likt.

Det handlar ofta om problemlösning, det tycker jag är jättekul. Även alla övningar vi gör är roligt.

Intresserad av yrket deltidsbrandman?

Tycker du som Vincent att brandmansyrket låter intressant och spännande? Ta kontakt med Martin Ekdahl, biträdande räddningschef på 0513-170 91 eller martin.ekdahl@herrljunga.se.

Vill du ha ett boende i Herrljunga?