1. Mona_Z6A5012 (kopia)

Mona Bergenstoff är en hängiven korsordslösare, men brukar inte skicka in sina lösningar. Men när hon kryssade rätt i förra numrets korsordstävling skickade hon in sin lösning – och vann trisslotter och en bukett blommor.

Mona kryssade hem vinsten

Mona Bergenstoff kryssade hem vinsten i förra numrets korsordstävling. Hon gillar att lösa korsord, men hundar är hennes största intresse.

– Jag löser mycket korsord, jag fick korsordstidningar i julklapp och jag köper ibland också. Jag brukar inte så ofta skicka in lösningen, men här var det så enkelt att bara ta ett kort på lösningen med mobilen och skicka in på mail.

Mona bor i centralt i Herrljunga tillsammans med sin hund Mira. Tack vare Mira hittade Mona snabbt bekanta när hon flyttade till Herrljunga från Vårgårda för ett år sedan.

– Vi är ett gäng från hundklubben som brukar träffas på lördagar och gå en promenad med våra hundar och fika. De flesta träffade jag i våras när jag gick på lydnadskurs med Mira på hundklubben.

2.Mona_Z6A5034

Mona har en fin uteplats där hon trivs bra, med en liten bit gräsmatta utanför som hon själv sköter om. Hon tycker om blommor, och när hon bodde i hus hade hon flera rabatter. Vid sin lägenhet har hon i sommar haft pelargoner, tagetes och ringblommor.

Mona bodde tidigare i ett hus i Hol utanför Vårgårda.
– Jag trivs bra, men jag saknar huset. Men det blev för mycket att orka med till slut, med häcken som ska klippas och annat tråkigt. Här kan jag sitta och titta på när de klipper, det är ju väldigt bekvämt.

– Min lägenhet är väldigt fin, med trevlig uteplats och ett mycket snyggt kök, det gillar jag. Jag hyr en garageplats också, det är praktiskt.
Att hon flyttade till Herrljunga var lite av en slump, men några saker var viktiga när hon skulle flytta.

– Jag ville ha en lägenhet som inte låg för långt från Vårgårda där mina barn bor, och jag ville bo centralt med gångavstånd till affären och apoteket. Det fick jag här, och jag har faktiskt gångavstånd även till veterinären.

Mona tycker om att sy, och hon målar en del.
– Jag målar för att det är roligt, jag väntar på att få energin att måla mera. Den jag har målat på Mira är inte riktigt klar än.

Men det är hundar som är Monas största intresse. Hon har haft flera hundar före Mira, som är en tre år gammal Australian shepherd.

– Hon är en vallhund, men jag tränar inte vallning med henne. Men det märks att hon har det i sig om vi är ute och promenerar flera stycken – då vill hon gärna att alla ska gå tillsammans.

– Nu har jag anmält oss till en spårkurs, det ska bli väldigt roligt. Det är alltid roligt att gå på kurs och träffa lite folk.

3.Mona_Z6A5026

Hundar är Monas stora intresse, men hon tycker också om att måla. På hennes vägg syns båda hennes intressen i tavlor hon målat av hundar hon haft. Här syns förutom Mira, boxrarna Ella och Queenie och labradoren Balder.

Vill du ha ett boende i Herrljunga?