1. Kurt_Margit_0369

Daniel Karlsson ansvarar för Herbos renoveringsprojekt 20+ där hyresgäster som bott länge hos Herbo får möjlighet till en uppfräschning av sin lägenhet. Kurt och Margit har bott i snart 30 år i sin lägenhet i Ljung. I våras fick de frågan om de ville åtgärda något i sin lägenhet. Nu har de bland annat fått nya golv i hall och kök, och ommålade köksluckor.

Nya golv gav lyft hemma hos Kurt och Margit

För att visa trogna hyresgäster uppskattning har Herbo dragit igång ett renoveringsprojekt för de som varit hyresgäster längst. Hemma hos Kurt och Margit blev det bland annat nytt golv i hall och kök.

Kurt Person och Margit Sterki Person har varit hyresgäster hos Herbo i nästan 40 år. Två av tre barn bodde hemma när de flyttade från Remmene till en femma i Annelund 1983. Senare flyttade de till sin mysiga lägenhet i Ljung, där de nu har bott i drygt 30 år. I dag har de sex barnbarn och fyra barnbarnsbarn, och flera bor i närheten. Här stortrivs de och planerar att bo kvar så länge som möjligt.

Nyligen hörde Daniel Karlsson från Herbo av sig och frågade om det var något de ville ha ordnat i lägenheten. Han ansvarar för Herbos renoveringsprojekt 20+, där trogna hyresgäster själva får välja vilka enklare renoveringar som de känner att de har behov av.

2.Kurt_Margit_0361

Kurt och Margit trivs mycket bra i sin lägenhet. Redan innan Herbo hörde av sig hade de själva valt att tapetsera om, så väggarna behövde inte åtgärdas. Vill man göra det ska man alltid höra av sig till Herbo först.

– Vi kände att vi ville belöna de hyresgäster som bott längst hos oss. Det är många som blivit glada när jag ringt även om en del är nöjda som det är. De som är intresserade har jag åkt och hälsat på och så har vi tillsammans tittat på vad vi kan göra i lägenheten. Det kan vara till exempel målning, nya golv eller en ny duschkabin. Vi har också fixat någons uteplats. Det är ett väldigt roligt projekt, säger han. Margit och Kurt blev glatt överraskade av samtalet.

– När Daniel ringde blev jag först lite ställd och fick fundera lite. Men vi bestämde oss för att vi ville ha målade luckor i köket och nytt golv i hallen och köket. Vi är väldigt nöjda, det blev verkligen ett jättelyft, säger Margit.

7. Kurt_Margit_0375

Daniel Karlsson kläckte idén om att låta hyresgäster som bott länge hos Herbo vara med och påverka vad som ska fixas i lägenheten. Här är han i Kurt och Margits kök som nu har nymålade luckor och nya golv.

I samband med renoveringen köpte de själva till nytt fönsterbräde och ny armatur till köket. Nya tapeter hade Margit och Kurt själv ordnat för några år sedan. Innan Margit blev pensionär arbetade hon som sömmerska på Martinette i Alingsås och på Göteborgs skjortfabrik.

Hon har fortsatt att sy som hobby, och att Margit tycker om att handarbeta och pyssla syns tydligt i lägenheten. Foton på barnbarn och barnbarnsbarn samsas med tavlor i tekniken Diamond painting, där små pärlor limmas fast i olika mönster.
Hon har också inrett förrådet i lägenheten till en liten syateljé. Här skapar hon bland annat väskor av gamla jeans.

– Jag måste ha något i händerna och tycker om att pyssla. Jag har vävt och broderat mycket tidigare, men nu syr jag mest och gör tavlor.

Måla eller tapetsera själv?

Kontakta alltid Herbo först! Det är oftast inga problem om du själv vill måla om eller tapetsera i din lägenhet. I vissa fall kan Herbo stå för materialet. Men det är viktigt att du hör av dig till oss först så att du kan skriva under på att arbetet kommer utföras fackmannamässigt.

3.Kurt_Margit_0382

Margit har inrett förrådet till en liten syateljé. Här syr hon upp väskor i olika storlekar och former av gamla avlagda jeans.

4. Kurt_Margit_0338

Margit har flera olika väskor gjorda av gamla jeans på gång.

5. Kurt_Margit_0342

Ett foto av den älskade husvagnen som paret brukade semestra i har blivit till en tavla gjord av små pärlor.

6. Kurt_Margit_0343

Margit har också en gedigen samling av mocca-koppar. Runt 500 stycken har hon samlat på sig under åren.

Vill du ha ett boende i Herrljunga?