Nyinflyttade Stig och Noomi stortrivs

Efter många år i villa bestämde sig Stig Andersson och Noomi Berntsson för att flytta till lägenhet.  Valet föll på en helt ny lägenhet i Ljung.

När paret bestämt sig för att börja titta efter lägenhet att hyra gick det fort. Stig ringde till Herbo men just då fanns inget ledigt. Däremot var det en nybyggnation i Ljung på gång. Det passade perfekt, eftersom Stig har barnbarn som bor där.

– Jag sa direkt att då tar vi en lägenhet, så vi hamnade först i kön.

Huset såldes snabbt, och i augusti flyttade de in. De uppskattar enkelheten med att hyra, och att lägenheten är i markplan med uteplatser som gör att den ändå känns som ett eget hus.

– Vi trivs fantastiskt bra här. Lägenheten är väldigt fin, och här finns fina promenadvägar alldeles utanför huset, säger Noomi.

De tycker om att promenera med 8-åriga chihuahuatiken Zemla. Men när de skulle flytta in hade Stig opererat ryggen och satt tillfälligt i rullstol.

– Då ordnade Herbo en ramp åt mig direkt, det tycker jag är fantastiskt. Det blev väldigt fint, det vill jag verkligen tacka för.

3. Stig_Noomi_

Från köket är det öppet till vardagsrumsdelen. Över soffan hänger tavlor målade av Stigs sons hustru.

Innan de flyttade till lägenheten bodde de på en gård i Bredared. Travhästar har varit ett stort intresse för Stig. Han hade två travare tillsammans med några kompisar, och har kört en hel del trav själv. Sin kusk-uniform hade han kvar fram till helt nyligen.
Båda spelar numera boule, och Noomi brukade spela mycket bridge.
Resor är ett stort gemensamt intresse. De har haft husbil som de bland annat tagit till Kroatien ett par gånger. De har också haft lägenhet på Teneriffa, och varit på en riktig drömsemester tillsammans – en tvåveckors kryssningsresa till Bahamas, St Thomas och St Maarten. Kryssningsfartyget Regal Princess rymmer nästan 5000 personer och är över 300 meter långt.

4. Stig_Noomi_

Stig och Noomi har gjort många resor tillsammans. Från kryssningen i Karibien köpte de med en modell av de 300 meter långa fartyget.

Det var just på en resa som Stig och Noomi träffades för 12-år sedan.
– Bridgeklubben skulle åka på en bussresa till Flensburg i Tyskland, men det var egentligen inte meningen att jag skulle åka med. Men så var det en som blev sjuk så jag följde med ändå, säger Noomi.
Och det var tur, för med på resan var också Stig, som då körde åt Rolfs Flyg & Buss.
– Vi hade väldigt roligt tillsammans och dansade mycket under resan.
När vi träffar paret ska de snart ut på en ny resa. Den här gången bär det av till Danmark, där Noomi bott under 25 år. De ska bland annat träffa goda vänner – två systrar i 90-årsåldern. Tillsammans ska de på ett typiskt danskt ”Krouppehåll”, alltså att ta in på ett värdshus, umgås och äta god mat.
– Det ska bli väldigt roligt, säger Noomi.

Vill du ha ett boende i Herrljunga?