DSCF0782

I det ljusa köket sitter Britt-Marie ofta och löser korsord.

Britt-Marie uppskattar gemenskapen

En ljus och rymlig lägenhet, ett lugnt område och en mycket trevlig innergård. Dessutom goda och hjälpsamma grannar. Det är några av anledningarna till att Britt-Marie och Conny har trivts så bra att de bott kvar i nästan 50 år.

Britt-Marie och Conny träffades när de bara var 16 år.  De flyttade in i sin lägenhet i centrala Herrljunga 1976 och de har alltid stortrivts. Här har deras tre barn Jonas, Daniel och Emma växt upp.

– Det är en så härlig gård. Det var jätteroligt när barnen var små, de var ofta ute och lekte och vi fick dra in dem på kvällarna, säger Britt-Marie, som också kallas för Ninni.

Även nu är det ofta full fart på gården med många barn som är ute och leker på den fina lekplatsen.

– Det är en väldigt trevlig innergård, här är det många som umgås ute. Och så fort jag kommer ut så ropar barnen Ninni och kommer fram och vill kramas.  Jag tycker att det är jätteroligt. Nu är det nog snart dags att baka och gå ut med saft och 
muffins till barnen igen, jag brukar göra det ibland.

Britt-Marie och Conny är väldigt glada för den goda grannsämjan på gården. Det är tyst och lugnt, och här hjälps grannarna åt om det behövs.

–  Vi har helt underbara grannar. De är väldigt hjälpsamma och frågar alltid om vi behöver hjälp med något som att bära matkassar till exempel, säger Britt-Marie.

Britt-Marie tycker om att läsa, sticka och virka, och hon åker ofta på bilbingo med väninnorna.  För Connys del är det trav som är det stora intresset.

Men mycket av fritiden ägnas också åt barn och barnbarn.

– Vi har elva barnbarn och bonusbarnbarn, så det händer alltid något. Jag brukar ta med mig med något av barnen på små utflykter med tåg för att shoppa till exempel.

– Sedan spelar flera barnbarn fotboll, och vår dotter spelar faktiskt fortfarande själv, så vi åker och tittar på en hel del fotbollsmatcher också, säger Britt-Marie.

DSCF0787

Britt-Marie umgås gärna med sina grannar på gården. Här pratar hon med Erald och hans pappa Egzon.

DSCF0762_liten

Här och var syns prydnadsänglar ur Britt-Maries samling.

DSCF0766

Paret Bengtssons lägenhet är ljus och luftig, och här finns massor av växter.

Vill du ha ett boende i Herrljunga?